effectief en efficiënt werken met een beeldbank

Goede foto’s bij jouw online én offline marketing zijn onmisbaar. Hiermee laat je zien wat jouw bedrijf kan bieden. Deze foto’s kun je allemaal overzichtelijk bewaren op een computer of in de cloud. Zo’n verzameling van foto’s wordt een beeldbank genoemd. Dit is geen bank om op te zitten. Het is ook geen bank waar je flappen kunt tappen. Maar hiermee kun je wel tijd besparen, en tijd is geld. Een beeldbank kan je helpen om gemakkelijk beeldmateriaal te plaatsen bij jouw posts. Zo hoef je niet eerst via Shutterstock beeldmateriaal te downloaden (wat overigens ook flink wat geld kost), of zelf met jouw smartphone een foto te maken. Met een beeldbank is het een kwestie van schrijven, foto selecteren, posten en klaar is Kees.

Professioneel beeldmateriaal

Dit is niet het enige voordeel van een beeldbank. Een beeldbank laat je aanleggen door een fotograaf. Hierdoor heb je professioneel beeldmateriaal. Je zorgt er op deze manier voor dat de foto’s allemaal in dezelfde stijl zijn. Dat zorgt voor een fijne, rustige uitstraling op bijvoorbeeld Instagram of jouw website. Een website die rust uitstraalt, zorgt dat bezoekers de site niet wegklikken. Mooie beelden zorgen ook voor meer volgers op Instagram.

professionele foto beeldbank fotoverzameling
beeldbank beeld foto foto's verzameling

Authenticiteit

Tegenwoordig is het heel belangrijk om jouw bedrijf écht te laten zien. Authentieke beelden zijn hiervoor een must. Stockplaatjes maken veel minder indruk dan unieke bedrijfsfoto’s. Met beelden van de medewerkers, de organisatie en mooie productfoto’s zorg je voor een band met jouw doelgroep. Ze weten wie je bent en wat je biedt. Het woord band heeft niet voor niets te maken met het woord binding: je wilt een verbinding voelen tussen je bedrijf en de klant, maar de klant wil ook verbinding voelen met het bedrijf.

Hoe ik je hiermee kan helpen

Met zo’n beeldbank wil ik jou graag helpen, zodat je uiteindelijk jouw beeldbank kunt vullen met professionele en pure foto’s. We denken na over een mooie stijl, die we vervolgens doorvoeren in alle foto’s. Daarna maak ik de foto’s van bijvoorbeeld het team, de producten en de locatie. Last but not least: je krijgt elke foto waarvan ik denk dat ze waardevol zijn voor jouw beeldbank, zonder extra kosten. Zodat jij een fotoverzameling hebt waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben.

bedrijfsfotografie bedrijfsfoto beeldbank fotoverzameling

Al met al is de keuze voor een beeldbank een slimme en duurzame keuze. Je bespaart tijd wanneer je content wilt plaatsen, je kunt zorgen voor meer binding met de klanten, je hebt jouw eigen unieke foto’s en straalt de professionaliteit uit die je uit wilt stralen. Daarnaast gaat beeldmateriaal lang mee, waardoor het niet alleen een investering voor nu is, maar ook voor de toekomst. Wil je weten wat het creëren van een beeldbank kost? Neem dan contact met mij op!

Let’s Start Something new
Say Hello!

Laten we samen dit avontuur aangaan en de beste foto’s voor jou bedrijf maken!