De kledingkeuze bij een professionele fotoshoot

Zakelijke fotografie hoeft helemaal niet saai te zijn. En de kledingkeuze hoeft dat dus ook niet! Maar wat trek je aan wanneer je een bedrijfsfotograaf op bezoek krijgt? In deze blog vertel ik jou 4 do’s en don’ts wat betreft de kledingkeuze. Zo hoef je voor de shoot niet je hele kledingkast leeg te trekken en duizenden outfits voor de spiegel te bekijken.

Eigen kledingkeuze

Dit is mijn allerbelangrijkste tip: trek iets aan waar je je comfortabel in voelt. Een bedrijf heeft vaak een eigen identiteit en dat heb jij ook. Als je normaal nooit jurkjes en hakken draagt, zal het niet natuurlijk voelen wanneer je hiermee voor de camera staat. En wat betreft jouw bedrijf: aan een kledingkeuze kunnen mensen vaak al zien in welke branche je zit. Ben je een hippe makelaar, trek dan vooral lekkere sneakers, een mooie spijkerbroek en een net overhemd aan. En als je in de sportbranche werkt mag je best een mooie sportoutfit dragen.

man bedrijf werknemer sport kleding sportkleding
gezin casual kleding bedrijf fotoshoot kledingkeuze

Keep it simple

Je hoeft echt niet een driedelig pak te dragen als je dat normaal gesproken ook niet doet. Je hoeft jezelf ook niet te verhullen met de mooiste sieraden. Less is more is natuurlijk een cliché, maar geldt wel degelijk wanneer je een professionele fotoshoot doet. Dit advies is niet alleen voor jouw kleding, maar ook voor bijvoorbeeld make-up.

Het gezicht achter het bedrijf is wat er met een professionele shoot wordt afgebeeld, en mocht je ook graag je producten willen fotograferen kun je altijd overwegen om ook een productshoot te doen.

 

Kies passende kleding

Wanneer je graag in je weekend staat te headbangen op Slayer, zegt dat iets over jouw identiteit. Maar mocht jouw bedrijf voor de rest niets met muziek te maken hebben, kun je er het beste voor kiezen om niet jouw geliefde bandshirt te dragen. Sowieso is het verstandig om op te passen met teksten en afbeeldingen op shirts en broeken. Veel teksten hebben een bepaalde lading waarmee je misschien op zakelijk vlak liever niet geassocieerd wilt worden. Maar mocht je logo of merk te zien zijn op jouw kleding, is het geen probleem om hiervoor te kiezen.

fotoshoot professioneel jurk kledingkeuze
professionele fotografie bedrijfsfotografie kledingkeuze werknemer

Jouw gezicht is het belangrijkste

Om vooral jouw gezicht te benadrukken, kun je het beste drukke patronen voorkomen. Kies kleuren die passen bij jouw gezicht en haarkleur, maar kijk ook naar de vormen die jouw kleding benadrukt. Zo kan schoudervulling heel mooi uitpakken wanneer je staat, maar wanneer je zit kan jouw houding er onnatuurlijk uitzien. En let op streepjespatronen: vaak ziet een camera de streepjes niet goed wat zorgt voor een vreemde uitwerking van het ooit zo mooie patroon.

Uiteindelijk draait een zakelijke fotoshoot om jou, je werknemers en jouw bedrijf. Kleding is daar natuurlijk een klein onderdeel van. Mocht je twijfelen over de kledingkeuze, kun je altijd contact met mij opnemen. We kunnen dan bekijken wat je het beste kunt dragen.

Let’s Start Something new
Say Hello!

Laten we samen dit avontuur aangaan en de beste foto’s voor jou bedrijf maken!